Yderligere informationer

FAQ – Vores eksperter i audiologi besvarer dine spørgsmål

Nedenstående er svar på nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende høretab og høreapparater.

Hvordan virker høreapparater?
SvarLuk

Ganske enkelt kan man sige, at høreapparater er elektroniske enheder, der opfanger og forstærker lyd. Lyde, som du normalt ikke ville høre, bliver forstærket, så du bedre kan høre dem. Siemens høreapparater gør meget mere end at forstærke lyd. Vores avancerede kredsløb er programmeret af din audiolog eller hørespecialist til at rette op på dit personlige høreproblem, og vores højteknologiske funktioner vælges ud fra din livsstil. Siemens avancerede høreapparater er ikke blot designet til at forbedre din hørelse, men også dit liv.

Hvordan kan jeg vide, om høreapparater kan hjælpe mig?
SvarLuk

Kunder, som køber høreapparater, har ret til en prøveperiode, som normalt er 30 dage fra tilpasningstidspunktet. I løbet af denne periode arbejder din audiolog eller hørespecialist sammen med dig for at sikre din fulde tilfredshed. Du har opfølgningsbesøg til at finindstille dit høreapparat, og hvis nødvendigt ændringer af model eller kredsløb.

Hvordan ved jeg, om jeg har et høreproblem?
SvarLuk

Mest ofte begynder et høretab så gradvist, at det ikke bemærkes. Her er de mest almindelige symptomer, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har nedsat hørelse.

 • Folk mumler oftere.
 • Du kan høre, men har svært ved at forstå.
 • Du beder ofte folk om at gentage sig selv.
 • Telefonsamtaler er vanskeligere.
 • Du kan ikke høre lyde i hjemmet, som f.eks. en dryppende vandhane eller et ur, der tikker.
 • Det er svært at høre uden, at se ansigtet på den der snakker.
 • Du får at vide, at du snakker for højt.
 • Folk siger, at lyden på din radio eller dit tv er for høj.
 • Du hører ringende eller summende lyde for dine ører.
 • Samtaler er svære i en stor gruppe.
 • Du har svært ved at følge samtaler med mere en to personer.
 • Du har svært ved at høre på steder, hvor der er mange mennesker, f.eks. restauranter og storcentre.
 • Du har svært ved at høre kvinder eller børn.
Hvad koster et høreapparat?
SvarLuk

Priserne kan variere meget afhængig af, hvilken teknologi, der anvendes i høreapparatet, de valgte løsninger og de serviceydelser, der følger med i købet. Dit høreapparat vil blive specielt tilpasset dit høretab og personlige behov. Mange hørespecialister tilbyder finansieringsplaner og muligheder, der passer til alle budgetter. Du skal også finde ud af, om du har ret til gratis høreapparat, eller om du får rabat via din arbejdsplads, fagforening, militæret, forsikring, sygeforsikring eller frivillige organisationer

Hvordan kan høreapparater forbedre min livskvalitet?
SvarLuk

Høreapparater kan forbedre din livskvalitet ved at forbedre din selvtillid og mindske dit stressniveau. Det er svært at føle sig tryg, når du er usikker på din hørelse.

De kan også forbedre:

 • dine personlige forhold. Når det komme til stykket afhænger gode forhold af god kommunikation.
 • din arbejdspræstation. Høreapparater kan også fjerne behovet for hele tiden at spørge ”Hvad?” eller ”Vil du gentage dette?”, så du kan følge med.
 • din sikkerhed. Du har ikke lyst til ikke at høre en røgalarm, en indbrudstyv, en hund, der gør ad en fremmed, en modkørende bil, når du går, eller en ambulance, når du kører.
Jeg har måske et høreproblem. Hvad skal jeg gøre?
SvarLuk

Hvis du er over 18 år, bør du få en aftale hos en audiolog eller en hørespecialist for at finde ud af, hvilken type af høretab du muligvis har og i hvilken grad. Afhængig af resultaterne kan hørespecialisten råde dig til at gå til din læge eller en øre-, næse- halslæge, før du får tilpasset høreapparater. Hvis dit barn muligvis har et høretab, er det bedst at snakke med en børnelæge, som kan henvise dig til en audiolog med speciale i børn til test og behandling.

Hvad kan skade hørelsen?
SvarLuk

Vær forsigtig med fyrværkeri, diskoteker, koncerter, spillehaller, skydning, biografer, motorsportsbegivenheder, motorcykler, snescootere, motorbåde og plæneklippere.

Hvad er årsagen til høretab?
SvarLuk

De fleste tilfælde af høretab er forårsaget af skade på det indre øre. Normalt opstår et høretab som følge af alderdom og/eller langvarig udsættelse for høje lyde, som har medført slidtage på den del af det indre øre, der sender lydsignaler til hjernen. Videnskabelig forskning har også sat for højt blodtryk og diabetes i forbindelse med høretab, da disse tilstande kan medføre skade på det indre øre. Denne type af høretab kan kun korrigeres med rigtigt tilpasset høreapparat, og den kan ikke rettes op.

Nogle andre tilfælde af høretab er ikke permanente og kan muligvis behandles med medicin. Disse omfatter for meget ørevoks (cerumen), mellemøreinfektioner og problemer med knoglerne i mellemøret. En komplet diagnostisk høretest kan identificere, hvilken type høretab du har, og hvorvidt medicinsk behandling kan hjælpe.

Hvilke professioner er udsatte for høretab?
SvarLuk

Nogle af de professioner, der er udsatte for høretab, omfatter: håndværkere, fabriksarbejdere, brandmænd, politibetjente, landmænd, bygningsarbejdere, ansatte i militæret, arbejdere i tungindustri, musikere og andre professionelle inden for underholdningsbranchen.

Kan høreapparater give mig hørelsen tilbage?
SvarLuk

Ingen høreapparater kan give dig din normale hørelse tilbage. Men med Siemens høreapparater kan du høre bløde lyde, som du ikke kunne høre før. Dit høreapparat hjælper dig også til bedre at forstå tale.

Skal jeg have et eller to høreapparater?
SvarLuk

De fleste personer, som har nedsat hørelse pga. skader i det indre øre, har normalt lige meget nedsat hørelse på begge ører og har derfor brug for to høreapparater. Hvis du kun har nedsat hørelse på det ene øre, skal du muligvis kun have høreapparat til det dårlige øre.

To høreapparater har vist sig at forbedre taleforståelse i støj, lokalisering (finde kilden til lyde) og give bedre lydkvalitet sammenlignet med bare et høreapparat. I dag er over 80 % af alle høreapparatstilpasninger binaurale eller involverer begge ører.

Vil jeg ikke komme til at se gammel ud med høreapparat? Ødelægger de ikke min stil?
SvarLuk

Nutidens høreapparater er mindre og designet til at være diskrete. Mange er næsten umulige at se, selv på tæt hold. En model sidder faktisk helt inde i øregangen, så det praktisk talt er usynligt. Det findes endda også moderne høreapparater i friske farver og med blomster, som det er meningen, man skal kunne se.

Ville jeg ikke være klar over det allerede, hvis jeg havde nedsat hørelse?
SvarLuk

Mange få læger tester rutinemæssigt for nedsat hørelse. Da de fleste personer med nedsat hørelse hører fint i stille omgivelser, kan det være svært for din læge at opdage et høretab.